Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2008 17:40 - Братислава
Автор: nikolaybg Категория: Туризъм   
Прочетен: 1117 Коментари: 0 Гласове:
0






Очарователната столица на Словакия! Една нова държава, в която обаче хората имат чувство за национална принадлежност към словашката нация, макар че езикът им не е много различен от чешкия.
  Ориентацията от гарата към центъра е изумително лесна- на всичкото отгоре табели указват пътя. Старият град е само на 20 минути пеша. преди това минаваш покрай един скромен, но хубав дворец, който е седалището на словашкия президент. Старият град е разположен на сравнително голяма плоъ, има тесни улички и дву- или три-етажни цветни къщи щ западни архитектурни стилове (отвреме-навреме се виждат и традиционни словашки къщи). До Стария Ратхаус се намира един прекрасен дворец, който сега и за не знам какво е. След няколко минути се озовавам в катедралата- не много забележителна църква, в която обаче е забранено да се снима. Дунавът е съвсем наблизо в южна посока. За около  десет минути преминах на другия му бряг, минавайки покрай високото "НЛО", което представлява...разбира се, ресторант на около 100 м височина, а може би и повече. Оттук вече започват стотиците панелки на жилищен комплекс Петржалка.
Връщам се обратно и сe насочвам към Замъка, разположен на висок хълм. Красива гледка! Сувенирите тук са сравнително евтини. В Замъка е разположен Националният исторически музей, но нямам време за такива екстри...Връщам се към Стария град, от който съм видял само малка част-уви!- и на всичкото отгоре успявам да се загубя...Накъде е изходът- Михаиловата порта??? Въртя се, въртя се, и най-сетне го намирам- и докато се радвам на това, забелязвам, че съм си загубил цигарите... Нищо, аз не съм пушач, пуша понякога, но това бяха български цигари...
   Казвам согом на Братислава от влака и си мисля, че пак ще дойда тук, но няма да бъда сам:-)))

снимки:

http://www.foto.bg/showgallery.php?cat=4598


Тагове:   Братислава,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nikolaybg
Категория: Туризъм
Прочетен: 58854
Постинги: 14
Коментари: 8
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930